Infraestructura de Dades Espacials de Mallorca

Què es pot trobar al geoportal IDELMA?

IDELMA és el projecte que desenvolupa el node local d'infraestructures de dades espacials municipals de Mallorca. És un geoportal on es publica tota la informació geogràfica a nivell municipal, segons indiquen les normatives europees i nacionals, però també totes aquelles temàtiques pròpies i singulars de cada municipi.

A la plana principal hi trobareu l'accés als principals apartats d'IDELMA: visor IDELMA, visors municipals, metadades, geoserveis, notícies i enllaços.

Al visor IDELMA podeu visualitzar els temes segons la Directiva europea INSPIRE, tant a nivell municipal, com provincial. Podeu navegar i consultar la informació generada segons el model de dades proposat per les especificacions tècniques INSPIRE. Per més informació sobre la normativa INSPIRE.

Els visors municipals poden ser: guies urbanes, urbanístics, turístics i IDE locals. Diferents temàtiques de competència municipal. Una vegada, heu entrat a l'opció Visors municipals, heu de triar la temàtica i seguidament el municipi al qual voleu accedir. Els municipis que compten amb els visor de la temàtica, apareixeran amb un color més lluent.

A l'apartat d'Enllaços podeu trobar les webs més interessants i útils relacionades amb IDE o INSPIRE.

A l'aparta de Geoserveis hi podeu trobar tots aquells WMS (servei de visualització) o WFS (servei de descàrrega) de que disposa IDELMA. Podeu cercar geoserveis a partir de paraula clau, any, format o municipi. Una vegada filtrats els geoserveis, trobareu una petita definició de la informació que conté el servei i l'URL que necessitau per accedir a la informació.

A l'apartat Notícies hi anireu trobant totes aquelles notícies d'interès amb qualsevol tema relacionat amb IDE, cartografia o INSPIRE. A l'apartat d'Enllaços hi podeu trobar accés a altres webs d'interès i relacionades amb el tema de les IDE. Així, classificam els enllaços en webs generals, IDE supramunicipals i altres IDE municipals.

A la part superior, hi ha un apartat on s'aprofundeix amb el què és IDELMA, un cercador, el contacte amb la Secció de Cartografia Municipal i els diferents idiomes que es pot consultar la web.